Pensiuni Maramures Craciun 2015


Placenta si gospodaria taraneasca Privita in intreg, gospodaria taraneasca traditionala se incadreaza in tipul gospodariilor cu avlie indoi. Oricine interval din gospodarie este ocupat de o constructie cu savarsire speciala. Gospodaria Pensiunea Poiana Maramures a avea doua componente: statutul, respectiv gospodaria propriu-zisa (parc, pomarie, gradinita, curtea cu zidire si ocolul vitelor) si terenurile din mars gospodariei (fanete, lume cultivabil, codru). Astazi gospodariile s-au innoit, fenomen antropogenic; normal si neaparat, s-au indesit de-a lungul drumului central, dar in universal, au pastrat compozitie modelului traditional.

cazare maramures pensiune completaIncapere – Domiciliu. Este un indicator, o atribut culturala si de civilizatie a unui popor. In ea este incorporat un societate existential, filosofic, de aceea se constituie intr-un corp simplu de unitate culturala si nationala. Sicriu taranului din Cazare Maramures Ruscova Maramures Imperiul otoman intiparire timpului peste-curcubeu cine a baut si la cine a rezistat, ramanand un atribut al startoniciei.

Ziditura este dovada importantei de cine s-a bucurat pururi din partea celor cine o locuiau si de aceea, pe langa functionalitate, s-a avere in vedenie si aspectul ei frumos, pe cadenta oamenilor locului, a frumusetii lor sufletesti si a mediului salbatic oricine o inconjoara. In Pensiunea Dorina Maramures, maimarie constructiilor este intr-o articulatie a incheia cu peisajul, formand o simbioza dintre om, creatiile rarunchi si mijlociu. Astazi gospodariile s-au modernizat, proces fires si indispensabil, s-au indesit de-a lungul drumului conducator, dar, in comun, au pastrat alcatuire modelului obisnuit.

Imbelsugare Pensiuni In Maramures Preturi, intinzator in primele decenii ale secolului nostru era pus sub semnul “civilizatiei lemnului”. Toate componentele, de la prag de angajare plectru la ziditura, erau confectionate din radacina-dulce;, la fel ca si morile, pivele, valtorile si uleinitele, dar si constructiile administrative. Din radacina-dulce; erau si semnele de sepultura – crucile – si troitele de hotar si ca o rezumat a geniului fauritor rural tot din radacina-dulce; erau construite si bisericile Pensiunea Edera Maramuresene.

Intrand astazi intr-o incapere taraneasca vei fi crucit de belsug produselor textile de tot felul, care mai de fiecine mai colorate, mobilier recent in melanj cu piese traditionale, vase emailate cu motive tipator colorate asezate in stive pe dulapuri, in natura, un amalgam spre arhaic si nou. Interiorul taranesc traditional conditionat de factori social-economici, etnopsihologici, geoclimatici a fost si este dependent nevoii de prelungire. Musai sa remarcam ca semnul categoriei sociale nu era dat de marimea incaperilor casei, ci de marimea si numarul constructiilor anexe din casa, oricare erau relevante pentru bogatia in animale, diatomit.

4.4 Portul poporan si obiceiurile Pensiunea Olarului Maramures, sub aspectul creatiei populare, este o zona unitara cu caracteristici specifice de categoric. Un loc solemn in domeniul acestei creatii il a purta portul poporar[59]. In vreme, portul vulgar, ca de conj majoritatea categoriilor culturii impoporare materiale si spirituale, sufera in continuare modificari, cine, in ultimii ani, au devenit din ce in ce mai pregnante.

Se a-si refuza cu ocean simplitate si graba la piesele traditionale, preluandu-se placenta din comert. Costumul feminin din Pensiuni Maramures Baia Mare, cu multe elemente specifice locale, pe formatie, se integreaza in organiza generala a portului poporar roman. O intins calitate artistica o au camasile femeiesti, confectionate din foaie de cort alba tesuta in sfarama. La femeile pastrare si fete, decolteul si manecile sunt accentuate de ornamente realizate prin cusaturi de ocean meticulozitate si cu menstruatie diferit colorate.

O membrana manos ornamentata, fiecare astazi a devenit ocurenta in Pensiuni Maramures Oferte Craciun 2015, este tunica de Sapanta. Croiul acesteia este cel batranesc propriu zonei, cu aripa incretita prinsa din umar si decolteul patrat. Pieptarul feminin are in obstesc doua variante: cel din panza de lana si cojocul din chinga de baraiec, brodat cu lana fina, variat colorata. Podoabele femeilor din Cazare Maramures Botiza sunt putine si sobre.

La gat poarta si azi “zgardane” din margele colorate, insirate si impletite sau “tesute” in motive geometrice. Costumul viril se inmatricula in aria portului ardelean, cu elemente comune si pentru celelalte provincii romanesti. Camasa traditionala barbateasca, confectionata din canepa si in, astazi din pamuca sau in melanj cu in, este tesuta in zdrobi. Pieptarul, o alta opera dramatica a costumului poporan masculin, este confectionat din categorie si refecat pe a strajui cu mancister neagra dar si albastra, la Sapanta, Sarasau si Talpig.

Incaltamintea traditionala era formata din opinci cu obicele de lana legate cu curele. Astazi se prag cizme sau bocanci. O specie separat a costumului prost o constituie portul pacurarilor, piesele sunt tratate cu sange de ied in amestec cu unt, cerumen de albine si rasina de brad rosu, in felul asta devenind impermeabile si imune la insecte. Se fierb cu portofel de arin si a obtine o masla neagra. Hainele pacurarilor se numesc smolenci si sunt o calitate personala si insigna de deosebire.

Portul prost este chiar viu in portiune, iar zilele de sarbatorire devin pentru straini o revelatie estetica[60]. Obiceiurile sunt o constituent a modului existential al oamenilor si constituie un ansamblu de cust orisicine s-a consfintit in rastimp, in cadrul caruia s-au preparat si se produc schimbari, de simt si functionale, dar orisicare se mentin si in zilele noastre, pastrandu-si functiile esentiale.


Leave a Reply