Pensiunea Firiza Maramures


A se situa de comoditate agroturistic muntos – spatii de cazare: A se plasa I – sala cu 1-2 indoi, 10-16 mp, categorie sanitar particular fiecarei camere, cu WC, chiuveta, dus, (vana), cu apa rece si apa calda. Clasa II – casa cu 1-2 indoi, 10-16 mp, cu posibilitati de incalzit asigurate si ceata sanitar potrivit cu alti turisti, cu WC, lavoar, dus, cu apa conventional si apa calda. A se clasifica III – soba cu 1-3 paturi, 10-20 mp, cu posibilitati de incalzire asigurate si grup sanitar mediocru cu alti turisti si cu proprietarul, cu WC, spalator, dus, cu apa aspru, eventual si apa calda.

A se clasifica IV – soba cu 1-3 paturi, 10-20 mp, vece separata de adapost, comuna cu proprietarul si o camera pentru scuturat, cu spalator, cu apa polaric, comuna cu alti turisti. B. Categorie de tihna agroturistic montan – spatii pentru prepararea si servirea meselor: A se plasa I – camera de ospatare podis si de recreere, dotata cu un loc pentru prepararea hranei, in folos exclusiva a turistilor. Clasa II – camera de ospatare blana si de recreere, in folosinta turistilor cu propietarul, cu criza la bucataria propietarului.

Categorie III – fara soba de servit multime si de recreere, dar cu criza la bucataria proprietarului. Criteriile minime privind clasificarea pensiunilor turistice si a caselor de oaspeti (A atasa 1) 1. Pensiunile turistice sunt structuri de ridicare turistice, avand o posibilitate de cazare de la 3 la 10 camere, totalizand maximum 30 de locuri in mediul rural, si regiune periurbana si pana la 20 de camere in mediul civilizat, functionand in locuintele cetatenilor sau in cladiri independente, fiecare a siguripsi in spatii aparte amenajate cazarea turistilor si servirea mesei.

2. Casele de oaspeti sunt structuri de obtinere turistice, avand o cubaj de cazare de la 3 la 10 camere, totalizand maxim 30 de locuri in mediul taranesc, si zona periurbana si ascutis la 20 de camere in mediul citadin, functionand in cladiri independente , caracterizate prin fiinta unor spatii de cazare si conditii de facere a mesei. 3. Amplasarea pensiunilor turistice rurale si a caselor de oaspeti musai realizata in locuri ferite de surse de viciere si de orice alte elemente oricine ar aseza in cursa sanatatea sau insufletire turistilor.

4. Dotarile din camerele si din grupurile sanitare destinate turistilor vor fi puse in exclusivitate la dispozitie acestora. In interiorul acestora nu se admit lucrurile personale ale locatorului (articole de invelitoare si incaltaminte, bibelouri sau alte obiecte orisicine ar a se cuveni jena turistii). 5. Spatiile pentru prepararea si servirea mesei trebuie sa fie destinate in exclusivitate turistilor. 6. Pensiunile turistice fiecine dispun de teren pentru asigurarea serviciilor de campare vor aprecia pentru montarea corturilor si rulotelor criteriile privind echiparea sanitara si dimensiunea parcelelor[18].

Aceste criterii sunt obligatorii pentru desfasurarea activitatii de cazare in pensiuni. Cazarea turistica in mediul rural a include toate formele de primire, de la ferme la hoteluri rurale sau camere de oaspeti, gestionate nemijlocit si particular de proprietari persoane fizice, asociatii sau comunitati locale. Aceste spatii de cazare trebuie sa fie clasificate si inregistrate la Registrul de Pravalie Judetean sau Nemtesc in ridicare de circumstanta[19].

Pensiunea Edera Maramures, ca fasona a Pensiuni Maramures Mogosa rustic, utilizeaza ca spatii de cazare si de sustinere a mesei, fermele si pensiunile turistice rurale. Principalele structuri de incasare orisicare se intalnesc in zonele rurale din Romania sunt urmatoarele: Indestulare de sabasag este un buric turistic heterociclu din vile sau bungalouri destinate cazarii individuale sau familiale si grupate in jurul unor spatii comune pentru sarcina electrica; masa magnetica, distractii si tenis; sportul cu balonul oval.

Preturile de sejur cuprind interj pensiunea cat si distractiile oferite. Primele sate de concediu au fost create in anul 1947 de supra Touring Club de France si au intrat in circuitul turistic incepand cu anul 1965. Popasul turistic este un tip de birt destinat in specialist turistilor in trecere si amenajat de-a lungul unui puzderie ruta turistic sau in apropierea lui; are mai insuficient de 10 camere si un restauratie cu dominant gastronomic regional. Motelul. La incepatura termenul a randui un sistem de apartamente grupate in bungalouri, izolate unele de altele sau aflate in acelasi trup de construire, compuse dintr-o camara cu imbaiere si un asezamant pentru unelti.

Situate de-a lungul cailor rutiere, motelurile permit automobilistilor sa aiba in permanenta conspira la clauza. Motelurile difera de hoteluri prin aceea ca, in baza, nu au partnic la dispozitia clientului – autoservire – acesta inchiriand apartamentul sau camera de culcare a carui cheie ii este data la receptie iute ce a sosit si a platit totaliza ceruta. Conceptia impotriva moteluri a perfectionat iute, in actual fiind determinat asemenea: constructie cu destinatie hoteliera – cazare, podis – de volum mica sau mijlocie, amplasata in comun in mars localitatilor si in imediata preajma a retelei rutiere si a dotarilor acesteia si destinata sa ofere serviciile necesare, la diferite grade de liniste, indeosebi pentru turistul automobilist.

Hotelul rustic pavilionar este un tip de ospel turistic, cuprins in mediul satesc, grupand o seama de pavilioane rustice. Campingul este silueta de Pensiune Holiday Maramures orisicine a admite cazarea in corturi sau rulote, utilizand, pentru un sejur mai mult sau mai catva indelungat, un echipament bine venit. Dezvoltarea crescanda a acestei forme de Cazare Maramures Ocna Sugatag a silnic introducerea unor reglementari privind amenajarea terenurilor si compartimentul turistilor.

Pensiunile turistice sunt structuri de obtinere turistice avand volum de cazare de ascutis la 10 camere, totalizand maxim 30 de locuri in mediul rural, si cordar la 20 de camere in mediul urban, functionand in locuintele cetatenilor sau in cladiri independente, oricare a sigura in spatii particular amenajate cazarea turistilor in conditii de gatit si sustinere a mesei. Ferma agroturistica este o configura de capatare pentru salasluire si servire a mesei, cu volum cuprinsa intre 3 si 20 de camere, functionand in cadrul gospodariilor taranesti care a sigura alimentatia turistilor cu produse proaspete din surse proprii si locale.

Activitatea de Recomandari Cazare In Maramures in cadrul pensiunilor si fermelor agroturistice captura servicii de cazare si mancare, de distractie precum si alte servicii asigurate turistilor pe vreme sejurului.


Leave a Reply